logo_home
Български (България)English (United Kingdom)

Техексим ЕООД

Е-мейл Печат

page1_img1Техексим ЕООД е основана като юридическо лице с решение на Софийски Градски Съд на 20 януари 1992 год.Основен предмет на дейност на фирмата са инженерингови услуги, проектиране, доставка и монтаж на оборудване, резервни части и материали за енергетиката, химическата и циментовата промишленост. Предоставяне на административни и юридически услуги за чуждестранни фирми изграждащи комплектни обекти в страната През последните 12 години Техексим ЕООД активно сътрудничи с немски фирми изграждащи комплектни обекти у нас.
1. Сероочистващите инсталациите за блокове № 7 и 8 на ТЕЦ Марица Изток 2 изградени от Консорциум Кльокнер Индустри Анлаген ООД / СХУ ООД – гр.Дуисбург.
2. Пречиствателната инсталация на фирма Комерио мед в гр.Пирдоп изпълнена от фирми на Лурги.
3. Сътрудничи на Консорциумите “ДСД – РВЕ” и ЕНЕЛ – Е и З, които изпълниха рехабилитацията на ТЕЦ Марица Изток 3.
4. Съвместна дейност се извършва с немския консорциум РВЕ Нукем – ГНБ по изграждане на хранилище за отработено ядрено гориво на АЕЦ “Козлодуй”.
5. Реализира се изграждането на 400 KW далекопровод, който свърза България и Р.Македония съвместно с немската фирма САГ.
Техексим ЕООД осъществява представителство за Р.България на няколко чуждестранни фирми и предлага на българските си партньори доставки и сътрудничество на тяхната продукция. Основните ни партньори са:
1. Словашки Енергетически Заводи АД от гр. Тълмаче, Р. Словакия. Фирмата е производител на енергетично оборудване за класическата енергетика.
2. Договор за представителство на чешката фирма „ Модранска патрубна „ производител на промишлена арматура.
Другите партньори на фирмата са инженерингови фирми и производители на оборудване и резервни части от Чехия, Словакия, Русия и Германия.
Освен това Техексим ЕООД предлага и редица административни услуги за чуждестранни фирми изграждащи комплектни съоръжения в Р. България.